09-04-09

Vriend of vijand

Ik ben deze middag, tussen regendruppeltjes door, even in de tuin gaan 'toeren'. Dat doe ik graag, gaan loeren naar de evolutie van de plantjes. Meestal ben ik verrast en kom ik helemaal vrolijk terug binnen. Vandaag was dat gevoel wel wat minder.

Ik was eerst verrast met een sleeping beauty. Netjes opgerold op een blaadje van een vlinderstruik.

sssssssssssst

sssssssst ik slaap!

Blij te merken dat mijn klimhydrangea eindelijk de goesting heeft gevonden om zich te herpakken. Het was al een geste om hem mee te verhuizen vorig jaar, want in onze vorige tuin zat er al niet veel 'pit' in. Een paar takken en heel weinig groen was de diagnose. Maar ik kon het niet over mijn hart krijgen hem achter te laten, en zette hem hier dan maar aan het einde van de tuin. Misschien is het een teken van dank?

klim

Ook altijd een streling voor het oor is het vrolijke vogelgezang.

100_0644

Maar waar ik niet bevriend mee kan en zal zijn, zijn de boosdoeners die mijn mooie hortensia's stilaan aan het opvreten zijn! Eén slak (zo'n vieze zwarte zonder huisje..) heb ik kunnen betrappen, en hem voor straf het compostvat in gegooid.

hortensia

Vreselijk zicht. Ik trek dra ten strijde tegen de daders!

We kunnen niet met alles wat leeft bevriend zijn, nietwaar?

Commentaren

Zo te zien is uw vlinderstruik niet echt kort gesnoeid, hij zal dus wat hoger uitgroeien, maar misschien iets minder breed. En vraat aan vlinderstruiken had ik nog nooit, dat zal dus niet zo erg zijn. Maar voor uw hortensia ziet het er minder goed uit, dat zijn duidelijk slakken. Je zal iets moeten doen, zeker weten. Nochtans merk ik zeer duidelijk dat er dit kaar minder slakken zijn door de winter. Slakken zijn de grootste ambetanterikken in de tuin. Ze behoren tot de VLD: vervelende levende dieren.
Oh ja, een klimhortensia heeft altijd wat tijd nodig om goed op gang te raken. Het is pas na een jaar of 2, zelfs 3 dat ze echt snel beginnen gaan.

Gepost door: Geert | 09-04-09

De commentaren zijn gesloten.