08-04-09

Nieuw huisje

Het is er van gekomen. Slechts één week na hun intrek hier bij ons, hebben ze al een nieuw huis ter beschikking. Wij hebben een half jaar verbouwd en gerenoveerd hier (wat in vergelijking met sommige anderen een peulschil is), maar zij hadden er slechts een week voor nodig...

Nienke en Noa, ze zijn weer het middelpunt van deze blog, hebben een andere woonst, en dat is nog heel onwennig. Van een werkloos hamsterkot naar een spiksplinternieuw luxe groot konijnenhok. En zelfs dat is een tussenoplossing, want ze verhuizen weeral eens ze 'groot' zijn, naar een ren mét luxe kippenhok.

Twee verdiepingen hoog, een laddertje en een nachthok hebben ze nu. En dat hebben Yenthé en ik samen gemonteerd deze middag. Yenthé is er in iedere nieuwe fase bij, want "het zijn haar kindjes", zoals ze steevast aan iedereen vertelt.

De nieuwe voederbak was ook een noodzaak, want het schoteltje dat we tot nu toe hanteerden, gaf enkel 'boel in't kiekeskot'. Nienke vond het blijkbaar leuk om, iedere keer als Noa wou komen eten, zich over het schoteltje te parkeren, al hurkend en de vleugels wijd gespreid. Over sadisme gesproken.

Ze zitten nog heel onwennig in een hoekje, ja. Al piepen ze er lustig op los, ik vermoed dat het niet van contentement is. Ze zijn nog wat bang, maar daar komt vast snel verandering in.

En vanavond kregen ze alvast 'een nieuw kapsel'. Vermits ze al de smaak van het vliegen te pakken hadden, werd me het advies gegeven om ze al te 'knippen'. Gewapend met schaar en Chris naast me als morele steun (ik ben altijd bang dat ik dieren zou kunnen pijn doen. Daarom dat ik met een diploma verpleegkunde op zak een slechte dierenverpleegster zou zijn). En ik heb geknipt. Het deed mij pijn om te knippen in die frisse vleugels. Ik was zo trots dat ze zo'n mooie pluimpjes kregen... En nu zijn de punten eraf. Ver heb ik niet durven knippen bij mijn kuikentjes van nog geen twee weken, maar dat er effectief een stukje af is, dat staat vast. We zullen het effect gauw merken zeker?

nieuw huis3

Opdracht: zoek de kuikens

nieuw huis1

Verontwaardigde blik: waarom heb je ons 'geknipt'?


nieuw huis2

Niet te zien op foto, maar wel een paar milligrammen aan pluimen lichter


 

20:29 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nachthok, nienke, noa, kuikens, kippen, kot, hok, ren |  Facebook |

Commentaren

De kuikens vind ik niet op de eerste foto, maar dat hun hok een pareltje is, dat staat buiten kijf. En nu kunnen ze beginnen sch**ten,
't zal rap minder mooi zijn.

Gepost door: Geert | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.