05-04-09

Ronde van Vlaanderen langs de deur

Het begon deze ochtend om 8u. Na een lange nacht, de nacht ervoor, hadden we gehoopt op een rustige ochtend en start van de dag.

Tja, dat was buiten de Ronde van Vlaanderen gerekend.

Om acht uur passeerde al rakelings een dienstwagen van de gemeente Wetteren om dranghekkens te zetten. Je kent dat wel, gemeentewerkers in actie.

Twee zetten een hekken van de rijdende wagen.

Twee installeerden de hekkens en één die keek of het goed was (nee, niet God).

Die laatste had net voor de deur even een zwak moment, want vier meter verder viel het hen op dat er voor onze gevel een gat was van een halve meter. Eerst stonden ze in de haren te krabben, daarna besloten ze maar om het zo te laten en er een rood/wit lint tussen te spannen.

Twee uur later kwam dezelfde wagen opnieuw langs, om hier en daar wat hekkens tussenuit te halen. Blijkbaar hadden ze zich misrekend en hadden ze er onvoldoende om de lengte te 'dekken'.

Dus onze dag begon al 'goed', en dat op nuchtere maag... En het gevoel opgesloten te zitten achter die hekkens, was niet zo'n fijne gewaarwording. Ik had meteen een Berlijns gevoel, voor de val van de muur wel te verstaan!

Voor de middag viel het op wat een drukte het werd voor de deur. Ontzettend veel passage, veel ploegwagens die aankwamen, want een paar honderd meter voorbij ons huis was het bevoorrading van de wielrenners.

vlag

Vlamingen aanwezig! (let op ons Åna die nieuwsgierig toekijkt van achter het raam)

En velen die naar onze vlag keken! We kregen hier een tweetal weken terug een nota in de bus, een oproep om de Leeuw van Vlaanderen buiten te hangen en dat het een hart onder de riem zou zijn voor de wielrenners om Vlaamse vlaggen te zien. Natuurlijk wilden we hier aan mee doe en lieten meteen een vlag komen. Let wel: we zijn GEEN Vlaams belangers, in tegendeel, maar 'Vlaanderen' op zich klinkt me toch mooi in de oren.

De kinderen wilden geen 'beeldje' missen en stonden extreem vroeg buiten, net als de echtgenoot die de kans zag nog eens de banden met de buren aan te halen.

yoni ronde vl

Gaat dat hier nog lang duren?

yenthé ronde vl


Ik was ondertussen druk aan het surfen (op internet), op zoek naar een geschikte tussenoplossing voor onze opgroeiende 'K' kroost, niet de K van K3(2), maar de 'K' van Kuikens of Kiekens of Kippen. Ze groeien als Kool (yep,ook met een 'K') en het kot waar ze nu in zitten is gauw te klein. We merken het nu al aan hun gedrag. Nu ja, een tussenoplossing is besteld (een groot kot in twee verdiepen met loopren, rusthok en nachtgedeelte) en kan ik woensdag ophalen.

En dan plots een hoop wagens en moto's. De echtgenoot haalde me er snel bij, al was het dan nog even wachten vooraleer de renners de deur passeerden.

helicopter

Big Brother is watching you out of the sky!

In de lucht circuleerde er een helicopter over de ronde, en dus ook ons huis, en het spektakel mocht beginnen! We hebben zelfs een foto met de winnende Stijn Devolder.

start

Ja! De start! Wie goed kijkt ziet Devolder (ongeveer in de helft van de foto)

stijn de volder

De renners waren op nog geen tien seconden allemaal voorbij. En het hele entourage deed er een paar minuten bovenop. Twintig minuten na passage was alles hier leeg en weg geruimd. Daar heeft Wetteren dan drie jaar naar gestreefd, voorbereid, alle budgetten van andere activiteiten voor opgeschort voor... ja, een paar minuten...

Dat de rust nu maar moge terugkeren!


reserve

Voilà, het zit er op! Leve de rust nu!

 

En die rust? Die hadden we meteen. Zalig genieten in de zon buiten. Languit in de tuinzetel duurde het niet lang vooraleer Blije-thuisbij de ogen sloot en... in slaap viel!

20:05 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ronde van vlaanderen, koers |  Facebook |

Commentaren

Ik heb nog niet alles gelezen, maar ik wil nú al reageren: 10 op 10 voor de vlag.
Wie ga ik nu weer tegen de schenen stampen ? 't Kan mij niet schelen.
Om alle insinuaties drastisch de kop in te drukken: ik ben géén VB. Maar 'k was vandaag in Edingen en het leek wel of Vlaams daar niet bestond op de "Foire de Jadin". Alle, maar dan ook alle, uiteenzettingen in 't Frans. Daarom dat ik niet kon wachten om te reageren tot ik alles gelezen had. En nu ga ik verder lezen, maar eerst mijn glas bijvullen, want dat is ondertussen leeg...(Tokay Pinot Gris, jawel)

Gepost door: It is I, .... | 05-04-09

Ondertussen alles gelezen. Qua politieke voorkeur komen we overeen. Tenminste.... alvast qua politieke afkeur. Dat de rust moge weerkeren, inderdaad. Slaapwel !

Gepost door: It is I, .... | 05-04-09

De commentaren zijn gesloten.