03-04-09

Zonnestraaltjes

Zalig weertje. Ik voel mezelf helemaal openbloeien nu het kwik op de thermometer stijgt. Ik heb vandaag dan ook weer genoten van de siësta in de tuin.

Zalig om de vogels te horen kwetteren, rond te zien vliegen. De eerste vlinder landde in de tuin, en ik hoop dat er nog velen mogen volgen. Niet voor niets dat ik vier vlinderstruiken heb staan!

Een lieveheersbeestje nam zelfs de vrijheid om even uit te rusten op mijn buik en de poezen kronkelen vrolijk en vrij in het zachte, warme gras.

We haalden net de kaap van 30°C niet, maar daar treuren we nog niet om. De kinderen hadden sponsortocht en moesten 2 en 4 km stappen. De oudste heeft een lichte zonnebrand in haar snoet, en ook ik heb deze ochtend zonnemelk met hoge factor gekocht, want als zwangere moet ik mijn huid nu extra verzorgen.

Minder is wel dat de echtgenoot weer loopt te niezen. Zijn hooikoorts speelt terug op, en hij is weer met zijn kuur homeopathie begonnen om de strijd tegen pollen en pluizen tegen te gaan.

Wie voorlopig nog niet van dit prachtige weer kunnen genieten, dat zijn Nienke en Noa. Ze hebben hun eerste nacht goed verbracht en zitten 24u/24u onder de warme lamp. Onvoorstelbaar hoe ze op die paar uur reeds zijn veranderd! Hun donzige vleugeltjes worden al bekleed door pluimpjes, al zijn ze nog mini. Daarbij valt het op dat zowel zwarte Noa als  blonde Nienke zwarte pluimpjes krijgen. Vanaf nu vallen we vast dagelijks in verbazing over hun evolutie.

En nu ze al iets groter zijn, zijn we toch even gaan surfen naar de eigenschappen van hen en haan.

Chris vermoed dat Nienke een hen is, van Noa denkt hij dat die een haantje zou kunen zijn. Maar we zijn vrij leek in deze materie, dus houden we nog in het midden wat ze worden.

Wie een geslacht meent te herkennen, mag gerust zijn idee posten! Wie weet wordt de ultieme winnaar later nog beloond met een doos verse eitjes.

noa 3 4

Noa laat zich niet gemakkelijk fotograferen.

nienke 3 4

Fotogenieke Nienke.

 

nienke en noa 3 4

Gezellig samen. Noa (vooraan) met haar mooie kleurenverloop. Nienke op haar beurt met haar mooie oogjes, precies eyeliner.


Wie niet genoeg kan krijgen van fauna en flora, kan altijd doorsurfen naar het prachtige

http://rondommij.skynetblogs.be/

Ik zou zeggen: geniet!

19:56 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nienke, noa, kip, kuiken, haan, hen, zon, hooikoorts |  Facebook |

Commentaren

Tja, als ik een gok zou doen, en ik ga voor 2 haantjes, en ik zou winnen, wat wordt de prijs dan ? :-))))
Je vlinderstuiken zijn toch al gesnoeid ? En serieus gesnoeid ? Want dat moet hoor bij een vlinderstruik: in maart moeten ze gesnoeid worden. Zeker weten.
En bij de volgende sponsortocht mag je mij kontakteren, ik doe mee !
En vlak voor ik op de knop "Reageer" wou klikken zie ik nog iets, waarvan ik een beetje het schaamrood op de wangen krijg. Lief hoor, zo'n kompliment, het zet mij alleen maar aan om door te doen.

Gepost door: It is I, .... | 03-04-09

De commentaren zijn gesloten.