02-04-09

Nienke en Noa

Yep, ze zijn er!

nienke3

Een beetje ongeloof deze ochtend, want een kind heeft veel fantasie en haar verhaal dat ze kuikens ging meebrengen, hadden we toch maar met een korreltje zout genomen.

Maar het was écht waar, en papa had zijn fiat gegeven. Dus stond ik vanavond, samen met mama (want zij weet meer van kippen en kuikens dan ik) aan de klasdeur, gewapend met een grote kartonnen doos om twee kleine kuikentjes mee huiswaarts te nemen.

noa2

Yenthé was door het dolle heen. Vooral omdat er al verschillende kinderen voor waren, en hùn droomkuikentje hadden gekozen. Maar ze wist het zeker: deze twee moesten het zijn.

noa

Ik wou toch wel weten of het paaskuikens zijn uit een kwekerij, want dan zijn het enkel haantjes, en ons doel is toch om heerlijke eitjes te mogen rapen. Maar de juf vertelde dat haar echtgenoot ze zelf heeft gekweekt.

nienke en noa2

Daarvoor had hij een boel geïnvesteerd, als broeikas, speciale lampen en thermometers, en de twintig eitjes waar hij mee was begonnen, waren ook effectief alle twintig uitgekomen. "Maar een haan of hen, ik ken het verschil niet hoor". Met vier neuzen boven de doos stonden we te vergelijken, al zie ik geen verschil.

We zullen pas over enkele weken écht weten of de gok goed is geweest, of we écht twee hennen mee naar huis hebben. Ze hebben in ieder geval ieder een meisjesnaam gekregen, laat ons hopen hé.

nienke en noa

De juf had een starterszakje meegegeven, maar ik vond het veiliger om meteen door te rijden naar de AVEVE-winkel hier 600 meter verder. Dus onze doos mét kuikens in een kar, oma, dochter en kleindochters de winkel binnen. Iedereen moest naar haar kuikentjes kijken, ze bewonderen, even strelen maar niet te lang en zeker niet te dicht komen was de boodschap. Het personeel stond erbij en vond het vooral grappig. Maar het eten was einde voorraad (wat wil je met een school nabij die kuikentjes verdeelt) en de verkoopster vond het grappig dat ik panikeerde dat ik niet zou toekomen met ruim een halve kilo tot de volgende levering. Weet ik veel, ik ben altijd bezorgd dat mijn kroost te weinig binnen krijgt.


Soit, ze liggen hier, onder een lamp en in de buurt van de radiator die speciaal voor onze kleinsten aan staat. En de echtgenoot is nog om een warme lamp gereden, want de spaarlamp die ik bij hen had gehangen, deed niet zo veel.

nienke2

Vingers kruisen dat onze pluizebolletjes de sterkte hebben om uit te groeien tot twee volwassen ... hennen!

De zwart kip is Noa,

de 'blonde' is Nienke.

nienke

21:04 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kuiken, kip, klas, pasen |  Facebook |

Commentaren

Ze zijn wel mooi hé. Wat is er liever dan kuikentjes ? Kindjes ? Ja wellicht ! Maar wat er ook gebeurt straks, je kan je kind dit moeilijk ontzeggen, en de kuikentjes zullen alvast een educatieve waarde hebben gehad. En ook in de toekomst hebben: zorgen voor... ook als het eventjes niet past.
Ik hoop voor jullie op 2 echte "kiekens", vrouwtjes dus :-)))) Sorry !!

Gepost door: It is I, .... | 02-04-09

leuke pluisjes hopelijk zijn er geen poezen in de buurt en komem er na verloop van tijd eitjes

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 02-04-09

Goed nieuw voor jullie kuikentjes.
Vandaag in de krant. Italiaanse wetenschappers hebben aangetoond dat kuikentjes tot 3 kunnen tellen. In een experiment moesten de kuikens kiezen tussen een groepje van 2 ballen en een gropeje van 3 ballen. Ze kozen telkens opnieuw voor de 3 ballen. Wat volgens die Italiaanse wetenscahppers bewijst dat ze tot 3 kunnen tellen.
Wie zijn hier nu de kiekens ?

Gepost door: It is I, .... | 03-04-09

De commentaren zijn gesloten.