01-04-09

Kuikens

"Mama, morgen heb ik twee kuikentjes mee hé."

"Wablief?"

"Ja, en de juf heeft gezegd dat het in orde is."

Slik...

De juf had inderdaad voor het Paasthema op school kuikentjes mee gebracht. De kinderen mochten die dan beurtelings verzorgen, en dat sloeg blijkbaar echt aan. Eerst sprak Yenthé van 10 kuikentjes, maar vandaag vertelde ze dat er bij gekomen zijn, en er nu 20 in de klas zouden zitten.

En met de vakantie in aantocht, zou de juf gevraagd hebben welke mama's en papa's het zouden zien zitten om kippetjes te houden in de tuin. En ja, ons meisje stak haar vinger in de lucht.

"Morgen heb ik ze mee hoor mama."

Nu waren we hier in het gezin al overeen gekomen dat ons gezin dit jaar met de baby zou uitbreiden, en volgend jaar extra leden zou krijgen met twee kippen erbij. Verse eitjes zien we altijd zitten, en nu we weten dat één kip 50kg groenafval kan verwerken, is dat ook mooi meegenomen.

Mijn verbazing was dan ook heel groot toen de echtgenoot vrijwel meteen zijn fiat gaf. Mijn echtgenoot, die zich altijd aan zijn standpunten houdt! Nu ja, als papa kan hij niet veel weigeren aan zijn dochters hé.

Maar ik ga morgenochtend toch wel even informeren bij de juffrouw zelf wat er echt van waar is. Ik vermoed dat er toch wel kinderfantasie in verweven zit. Doch mocht het niet zo zijn, dan moet ik dringend in actie schieten naar voeding, verzorging en huisvesting!

Dat belooft nog, wordt vervolgd! Tok tok...

19:14 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kuiken, kip, klas, pasen |  Facebook |

Commentaren

Je kan nog moeilijk terugkrabbelen. Maar voor mij geen kippen meer. Ik had er ooit twee - ja ook 2 - en het gaf een hoop probleempjes. Te lang om hier te zetten, ik laat het je wel eens weten, later vandaag.

Gepost door: It is I, .... | 01-04-09

De commentaren zijn gesloten.