29-03-09

Ploetertocht

Deze voormiddag was er nog een sms'je binnen gekomen van de leiding met de vraag aan alle ouders om zeker geen reservekledij te vergeten. We hadden al wat vernomen over deze bewuste ploetertocht, maar wat of hoe, nee, daar hadden we nog geen zicht van.

Ze was ook al bang gemaakt van een ander meisje, die alle ploetertochten aan haar liet voorbij gaan en telkens bedankte voor de eer. Maar wij hebben zoiets van 'het hoort erbij, dus ga je ervoor'. Reservekledij en een handdoek werden snel in een zak gestoken, en ons meisje vertrok goed gemutst naar de scouts.

klryanim

Om even na vijven stond haar badje al gevuld met lekker warm water. Dat is zo'n ritueel waar ik me graag aan houd, want als ze eerst aan tafel gaat om te eten, valt ze stil en is de zin om in bad te gaan ver te zoeken.

Vol verhalen en avontuur kwam ze binnen. Ze had zich ontzettend goed geamuseerd, waarbij ze vaak letterlijk moest ploeteren door de modder. En fier hield ze haar gestrekte hand boven navelhoogte, want zo diep hadden ze in het slijk gestaan, de modder in het gezicht als stille getuige! "Ze hebben modder naar mij gegooid" waaraan ze snel toevoegde "dus ik heb goed met modder terug gegooid hé!"

Ze kon meteen in bad, en eens zij de badkamer uit was, was het mijn beurt om te ontdekken wat er in de zak zat...

Haar broek compleet nat en onder het slijk, haar mouwen tot over de ellebogen omringd met het bruine goedje... Lovenswaardig dat ons meisje dit heeft aangedurfd, én er met volle zin  over praat! Dit hadden we vroeger niet verwacht, want Yoni is altijd een angsthaasje geweest met een panische angst voor avontuur.

Haar kledij zit in de week, zelf ligt ze moe, voldaan én met een zacht huidje in bed (moddermaskers blijven 'in'), en wij zijn fier! Fier dat ze deze stap ook heeft overwonnen!


19:57 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: scouts, ploetertocht, modder, slijk |  Facebook |

Commentaren

Niets plezanter dan dergelijke aktiviteiten. Goed voor zowat alles: ondernemingszin, zelfvertrouwen, groepsgevoel, teamgeest, ...
Bij ons - lang geleden - was de overgang van jongverkenners (13-14 j ??) naar verkenners (15-16 j ??) te abrupt voor mij. 't Zal wel aan de leiding gelegen hebben ook: veel binnen en veel praatsessies, met een hoop die zaten te drinken en te roken. Ik ben gestopt toen...

Gepost door: Geert | 29-03-09

De commentaren zijn gesloten.