25-03-09

B.S.D.

Wie kinderen heeft, jongere kinderen, weet perfect wat ik bedoel; op 1 april is het BuitenSpeelDag, oftelwel B.S.D. dus.

Dat gaat in samenwerking met Nickelodeon, en gesteund door de Vlaamse overheid. Het is een heuse organisatie, die als doel heeft die dag de kinderen buiten te krijgen. Zo zal er op het kanaal geen beeld uitgezonden worden, en hun website is die dag ook inactief.

Persoonlijk vind ik het een geweldige organisatie, want vele gemeenten doen extra activiteiten om hun jonge inwoners het echt naar de zin te maken. Ze mogen proeven van diverse sporten en spelen worden georganiseerd om het luchtig en fijn te houden.

"Ook in jouw gemeente" zeggen ze graag op Nickelodeon, en nu juist daar wringt hier het schoentje.

Wij wonen grondgebied Wetteren. En die doen...

NIETS!!!!!!!!

Dus ging ik achter de pc zitten om beleefd, doch gevat mijn mening neer te zetten in een mail. Die werd verzonden naar de dienst 'jeugd' te Wetteren. Twee dagen later kreeg ik een mail met één regel in blokletters: "HEB JIJ HIEROP IETS BEANTWOORD ??"

Hierop antwoordde ik de dame in kwestie dat het waarschijnlijk om een pijnlijke vergissing moest gaan van haar, vermits IK die mail had verstuurd. En ja, ze liet niet lang wachten op hààr antwoord dat het de bedoeling was de mail door te sturen naar de jeugdbeleidscoördinator. Een mond vol, die titel, ware het niet dat het eerder een lege doos is. Tot op vandaag heeft diezelfde jeugdbeleidscoördinator, noch de verantwoordelijk zelf, de moeite gedaan om een deftig antwoord terug te mailen, of eens te bellen.

Maaaaaar:

De ronde van Vlaanderen passeert hier door Wetteren en al zijn deelgemeenten (yep, ook ons deur voorbij) en daar wordt dan wel een boel werk van gemaakt. Grote borden van de weg schreeuwen al maanden dat Wetteren hét "dorp van de ronde" is, allerlei activiteiten staan op het programma en er zijn mogelijkheden genoeg om van die dag een onvergetelijk gebeuren te maken.

Ik heb niets tegen de wielersport (al heb ik bij sommige 'coureurs' soms mijn bedenkingen als ik ze over de weg zie vliegen zonder écht naar het verkeer te kijken), ik heb niets tegen alle kraampjes die er zullen opgesteld worden, de etablissementen die hun persoonlijk voordeel zien in dit gebeuren, maar het wringt...

Het wringt dat alle aandacht gaat naar de ronde van Vlaanderen, en een jeugdproject van de Vlaamse regering wordt genegeerd, terwijl het toch een ideaal moment was om kinderen in te lijven in diverse sporttakken die misschien eerder ontoegankelijk zijn voor deze doelgroep. En ja, daar had wielrennen ook kunnen bij zijn, niet?

Soit, we gaan toch. Het zal dan wel in een andere gemeente of stad zijn. En al woon ik hier ontzettend graag, ik begrijp vaak de gedachtengangen van de mensen van 'den buiten' niet.

 

Meer info? Gewoon klikken op het logo hieronder!

buitenspeeldag_logo

 

De commentaren zijn gesloten.