22-03-09

Leven naast de deur

Wij wonen in een half open bebouwing. Enerzijds ligt het huis van onze buren wat verder van de straat af, met hun oprit tussen beide woningen.

Aan de andere kant grenst een handelspand tegen onze woning. Niet zomaar een handelspand, nee, het is een nachtelijk etablissement. Nu ja, dat zou het moeten zijn.

We wonen hier nu 14 maanden, en tijdens die periode is de zaak nauwelijks een maand open geweest. Wie zich met duistere (?) praktijken bezig houdt, loopt al wel eens tegen de lamp, of de arm der wet.

Zo staat het pand nu al een heuse periode leeg, de ene uitbater geïnterneerd (hebben we van horen zeggen), de andere voortvluchtig (eveneens van horen zeggen, uit 'goede - rechtstreekse' bron).

Zo nu en dan is er een verdwaalde ziel op zoek naar ambiance, die dan de parking op rijdt om te ontdekken dat de zaak nog steeds inactief is. Of dat er iemand van de internen even binnen komt om ... tja, 'iets' op te halen misschien? Maar echte activiteit is er niet meer. Tot gisteren...

Vrijdag had de echtgenoot al veel gestommel en leven gehoord naast de deur. Ik was er niet, was samen met mama naar de musical 'Elisabeth' die we in avant-première gingen bekijken. Daarover weidt ik graag morgen uit.

Gisteren schrokken we dan ook niet wat weinig toen de hele parking vol auto's bleek te staan, een grote wagen met een dieselgroep om stroom te voorzien incluis. De elektriciteit is er immers 'afgesneden' wegens wanbetaling uitbaters. Maar deze grote wagen bracht soelaas én stroom. Er was veel passage én een grote affiche sierde de gevel.

Nieuwsgierig als ik ben, maande ik de echtgenoot aan om de auto te stoppen en te gaan informeren wat er nu allemaal aan de hand is. Ik moest wel even aandringen, want nieuwsgierigheid is vrouwelijk naar men zegt hé.

De affiche vermeldde dat er opnames aan de gang waren, met een vernoeming naar een groep waarbij we het plechtig hoorden donderen in Keulen.


 

Uiteindelijk hebben we met ons drie op de parking staan kletsen met 'onze tijdelijke nieuwe buren'. Het bleek een metal band te zijn die hun thuisbasis niet zo gek ver van bij ons heeft. Ze hadden het pand een weekend in 'leen' om er hun nieuwste clip op te nemen, en ze beloofden plechtig het niet te gortig te maken zodat wij onze nachtrust niet zouden verstoord zien.  Op aanraden van mijn ventje hebben ze toch maar de neonverlichting aan straatkant ontkoppeld van de stroom, want dat zou slechts valse hoop bieden aan noodbehoeftigen, en ongenodigde gasten de opnames toch maar verstoren.

Ze hebben, wat betreft hun beloofde gedimde decibels, inderdaad daad bij woord gevoegd, en nu is het allemaal weer opgeruimd en verlaten.

Wij zijn een ervaring rijker, en zijn benieuwd naar het resultaat van hun opnames. We surfen dra nog eens naar hun website, want nu we hun bestaan kennen, en hen zo'n klein beetje in actie gezien/gehoord, willen we wel wat meer weten.

 

Genoeg reclame voor de mannen.

Morgen meer over Elisabeth én het scoutsweekend van Yoni, die ziek maar voldaan van haar trip is thuis gekomen.

20:39 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doncker, metal, metal band, videoclip, video, opnames, groep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.