14-03-09

Twee nachten, massa geld

We zijn vandaag dan om Yoni's materiaal geweest voor volgende week. Ze gaat op weekend met de Scouts, van vrijdag tot zondag, en daarvoor had ze - als nieuwkomer - nog een hoop spullen nodig.

Dus vandaag trokken we naar een speciaalzaak waar ze als een kind in een speelgoedwinkel haar voorkeuren eruit haalde. Van slaapmat en slaapzak, tot trekking rugzak, stapschoenen en gamellen... Het is allemaal haar volle goesting en dat hebben we geweten deze middag. Ze installeerde zich met slaapmat en slaapzak midden in de living, uiteraard in de weg. Yenthé op haar beurt heeft ook een slaapmat gekozen en kan niet wachten tot zij naar het eerste leerjaar mag (wat pas over anderhalf jaar is) om ook naar de Scouts te mogen.

Als we het totale kostenplaatje maken van vandaag, zitten we aan 130 € aan materiaal enkel (exclusief inschrijvingsgeld en het geld voor het weekend). Dus ze zal niet moeten afkomen volgende zondag dat ze ermee kapt!

Maar een kind heeft een uitlaatklep nodig, en als dit via de Scouts kan, des te liever. Ze verruimt haar horizons, haar sociale contacten...

Dus die rekening van vandaag gooien we snel weg. Het duurzame materiaal is voor jaren (hopen we toch).

De spanning stijgt voor haar. Ze telt de dagen en uren af naar vrijdag, naar het moment dat we haar (en zij ons) zullen uitzwaaien aan het station. Maar we gaan niet bellen naar de leiding hebben we ons voorgenomen. En ook géén tranen. Althans, dat is de intentie.

Wordt zeker vervolgd.

De commentaren zijn gesloten.