08-03-09

Geen land te bezeilen...

... met haar als ze thuiskomt van scouts. Zot, zo zot als een achterdeur, maar beter zo.

Het was eigenlijk een gok, afwachten wat het  zou geven. Ze moest 'iets' doen, dat stond vast, maar de gevraagde muziekschool was wachten tot september, net als de tekenacademie waar ze eerder al naartoe ging. En dan was het weer eens binnen zitten, wat ons niet dé ideale oplossing leek om haar horizonten te verruimen.

Vandaag moest ze beslissen, of ze zou blijven gaan, of afhaken. Drie keer mocht ze proberen, daarna verwachtte men een afscheid of inschrijving.

Tot gisterenavond was ze zwaar aan het piekeren wat te doen. Ze wist het niet, en zou beslist de nacht piekerend door hebben gebracht, hadden wij de knoop voor haar niet doorgehakt: ze zou blijven gaan!

Zotgedraaid is ze thuis gekomen. Geen enkel serieus woord komt er het eerste uur uit haar mond, wat wel een goed teken is.

En vandaag had ze de brief mee van het weekend dat weldra voor de deur staat. Van vrijdag avond tot zondag middag is ons meisje weg. Ze vind het spannend en wat beangstigend tegelijk. En wij, die eerst een grote mond opzetten dat we haar een weekend best zouden kunnen missen, kunnen dat eigenlijk niet zo goed: loslaten. Ze is met een totaal ander gezelschap mee als was het een schoolreis. We beseffen dat dit weer een beetje loslaten is in de wereld.

Maar ons meisje zelf zit al vol verhalen over het thema, vind het een groot avontuur en zit ons een lijstje maken van de spullen die ze nodig heeft, en wij dus nog moeten gaan kopen. En in gedachten ben ik alweer een kostuum aan het maken over het thema, want er is gevraagd om verkleedkleren mee te doen, en ik zie haar echt niet als prinsesje zitten tussen allerlei 'bosgeesten en trollen'.

De kogel is door de kerk (om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien), ze is blij dat ze zal blijven gaan, en vind het super dat zij nu meer 'op reis' zal zijn dan haar ouders en kleine zus samen.

Jaja...


19:06 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scouts, weekend, inschrijving, lidgeld, kamp |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.