05-03-09

Ongelukje op de schooldrempel

Fier kwam ze buiten gelopen van school: Yenthé met haar uitgewerkt tafereel van 'Peter en de Wolf'.

Het is themaweek muziek. Dus draait alles rond muziek maken, muziek beleving, muziek voelen.

Zo had ze al eerder een instrumentje gemaakt, en vandaag kwam ze dus buiten met alle figuren van 'Peter en de Wolf', samen met het verhaal. Honderduit had ze al vertelt toen zus erbij kwam (de kleuters komen altijd eerst buiten) en mijn vraag om alles in haar boekentas te stoppen werd genegeerd. Ach nee, ze zou het tot thuis in haar handen houden.

Maar ze was zo begaan met haar figuurtjes, dat ze niet tussen de paaltjes doorliep, maar pardoes op één botste.

Kijk, ik ben een begane moeder, maar de situatie was zo grappig, dat ik het niet hield en het uitproestte... Nog meer decibels natuurlijk. Luidkeels brullend heb ik haar in de auto gekregen, daarbij haar boekentas gooiend, want ze was boos omdat wij hadden gelachen met haar.

Maar thuis mocht ik het 'coldpack' uit de vriezer halen om op haar blauwe knietje te leggen. Ik zal er nog lang mee geconfronteerd worden, met haar ongelukje. En reken maar dat ik nog zal glimlachen, want het was écht een grappig moment.

18:33 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coldpack, muziek, peter en de wolf, school, thema, knie, paal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.