23-02-09

Scouts'ig

De spits is eraf. De eerste keer Scouts is voorbij. Het was een stressig naartoe-leven, en een grote ontlading nadien.

De halve zondag had ze zenuwen, en zenuwen bij Yoni staat gelijk aan onnozeliteiten uithalen en gibberen.

Toen we haar dan naar het veld brachten, steeg de spanning op de achterbank.

We werden meteen verwelkomd. De leidster had een aantal documenten bij de hand, om het begrip 'Scouts' wat toe te lichten. Ze zouden een wandeling maken, en daar was het dan ook goed weer voor.

Toen we vertrokken stond ze alleen... Alleen en wat rond te kijken, maar... Alleen.

Zowel de echtgenoot als ik vonden het een triestige aanblik: ons meisje zo eenzaam en door ons achter gelaten. We hielden ons voor dat het ijs snel zou gebroken zijn met de anderen. We waren al wel op voorhand op de hoogte gebracht dat er méér jongens dan meisjes zouden zijn, maar dat vond ze niet erg. Net voor het slapen gaan zaterdag had ze me toevertrouwd dat ze "wel een nieuw lief zou zoeken tussen de jongens".

Drie uur later parkeerden we aan het veld, en zagen we een rood kopje staan tussen een boel jongens, én meisjes (?).

Ze had zich ontzettend geamuseerd. Ze hadden typische scoutsspelletjes gespeeld (dat was ook duidelijk aan de staat van haar jas en schoenen, ooooooooo mijn wasmachine gaat veel werk krijgen) en ze vond het ENIG! En smalend vertelde ze er nog bij dat het genre spelletjes bij de Scouts veel stoerder is dan bij de Giro. En of ze weldra mee op 'smos'uitstap mocht? En deze zomer mee op kamp?

Wij zijn alvast opgelucht dat het mee is gevallen, al zijn we ons wel bewust dat dit een eerste indruk kan zijn. Maar ja, ze mag alles meedoen, zolang ze het zelf maar leuk vind.

En Yenthé? Die zat te huilen dat zij nog niet mag gaan. Ze moet nog andehalf jaar wachten, en dat lijkt haar een eeuwigheid.

Maar ondertussen kan ze mee genieten van alle scouts'ige dingen die haar grote zus uitsteekt. En lachen met haar zus, die nauwelijks uit bed kon van de spierpijn (wat wil je als je macaroni eet met je tenen!)

18:45 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scouts |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.