19-02-09

Kindersurprises

Kinderen...

Wie ze heeft zal me gelijk geven: met kinderen in huis gebeurt het menig maal dat je dagplanning helemaal door elkaar wordt gehaald.

Het stond al even vast dat ik vandaag grote boodschappen zou gaan doen. We hebben wekenlang de diepvriezer niet meer aangevuld om hem te laten ontdooien en uitkuisen.En dus zou ik vandaag supergrote boodschappen doen om alles weer overvloedig aan te vullen.

Maar ons oudste dochter voelde zich niet te best. Dat was gisterenavond begonnen, maar de vinger op de oorzaak van haar malaisegevoel leggen was onmogelijk.

Deze ochtend stond ze op, zo wit als vers gesteven beddenlinnen. Ze kloeg van hevige hoofdpijn én buikpijn. Eigenlijk wou ze wel naar school, mits de mogelijkheid dat ze zou kunnen laten bellen naar huis om haar op te halen.

Maar zoals ik haar zag, nee, ze zou het geen half uur uitgehouden hebben.

Dus mocht ze vandaag thuis blijven. Het zou de eerste keer zijn dit schooljaar dat ze een dag mist, en nu ik erover nadenk, vorig schooljaar was ze ook slechts twee dagen afwezig. En als er iemand is die niet goed weet hoe een dokterskabinet er van binnen uitziet, is het wel Yoni. We mogen dus niet klagen.


Ze heeft een poos in de zetel gelegen, gerust, beetje tv gekeken. En in plaats van boodschappen, heb ik maar de planningen van vandaag en morgen verwisseld, en dus mijn reuze berg strijk naar de  keuken gehaald en daaraan begonnen. Even mopperde ze wel, dat ik geen tijd voor hou vrijmaakte, dat ze spelletjes wou spelen.

Maar dat ging wel snel over. Ze was ook nieuwsgierig naar het strijken op zich, en na een beetje uitleg heeft ze een keukenhanddoek gestreken en een schoteldoek, om vanavond fier aan haar vader te verklaren dat ze mama flink had meegeholpen in de strijk. Jaja... Ach, het zal wel geholpen hebben zeker om samen nog even Uno te spelen!

Deze middag hebben we onder ons tweetjes boterhammetjes gegeten, en dat ging vlotter dan ik had verwacht. En na de maaltijd werd ze naar boven gestuurd voor een verplicht middagdutje.

Twee uur later verscheen ze met kleur op de wangen, zich duidelijk beter voelend. Ze had al meer zin om te spelen, en was dan ook blij toen haar zus thuis kwam.

Morgen doe ik dan mijn boodschappen. En dat het de moeite is, dat merk ik aan mijn boodschappenlijstje... dat vandaag nog een beetje is langer gegroeid!

19:44 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boodschappen, strijk, ziek, school, hoofdpijn, buikpijn, yoni |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.