11-02-09

Spooky

Wie hier geregeld komt lezen bij Blije-Thuisbij weet dat we af en toe vreemde zaken ervaren hier in huis. De omgeving durft er wel eens mee lachen "hoe is het met uw spoken?", maar wat er gebeurt valt toch nooit te verklaren.

Zo is er nog steeds het brandalarm dat 's nachts of 's avonds laat durft afgaan. Het hele huis is wakker en gealarmeerd, maar het blijkt telkens vals alarm. En nochtans was de zender een duur merk, een gekend merk waar zelfs verzekeringen achter staan.

Maar wat we nu voor hadden... Wie dit kan verklaren, is altijd welkom.

We hebben in de living twee luchters. Een vijfarmige boven de salontafel, een achtarmige (met telkens evenveel lampen in) hangt boven de eettafel.

Toen we opstonden hadden we het nog niet meteen door. Het was de echtgenoot die het ontdekte: één van de lampen was 's nachts gesprongen en het glas lag verspreid over de living. Nochtans had de luchter de hele avond niet gebrand, er was niets opgevallen en we waren allemaal boven toen het was gebeurd.

Een lamp die zonder aanleiding, zonder te branden of gebrand te hebben springt, met glas tot op vier meter verspreid... Hoogst vreemd te noemen.

Het gebeurt soms ook wel eens dat ik voetstappen boven hoor, terwijl ik overdag alleen thuis ben. De kindjes op school en de echtgenoot bij klanten of naar de zetel.

Angst hebben we niet. Het is duidelijk dat wat er hier ook gebeurt geen kwaad in zich draagt.

Alleen... Dat we maar niet teveel gesprongen lampen meer hebben, want anders wordt het wel een dure aangelegenheid, niet?

11:01 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iets, lamp, spooky, bezoek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.