26-01-09

Praten op school

We zijn de werkweek na het gruwelgebeuren te Dendermonde gestart. Het leven gaat weer zijn gang voor de meeste mensen. Al blijft menselijk België aan het nieuws gekluisterd, op zoek naar antwoorden op alle vragen die er sedert vrijdag zijn gerezen, maar waar we zeker van zijn dat die antwoorden er niet zullen komen.

We zullen nooit weten waarom...

Waarom Marita, Leon en Korneel moesten sterven, en waarom hij zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers mee de dood wou insturen.

Waarom een jonge man van 20 eerst een oude dame vermoord, om een week later zich weer god te voelen om zomaar over leven en dood te beslissen.

Waarom ze die griezel aan een infuus leggen om hem toch 'voeding' te geven, terwijl er gezinnen uit elkaar gerukt zijn, er nu een bord minder op tafel staat , bedden leeg blijven, trauma's zijn geslagen...

Vandaag werd er in de klassen individueel gewerkt rond wat er zich heeft afgespeeld in de crèche. Zowel bij Yoni als bij Yenthé werd er een cirkel gemaakt om te praten over wat er is gebeurt. Yenthé heeft kunnen vertellen dat ze het erg vond dat mama aan het wenen was vrijdag, en heeft ze vernomen dat er nog vele mama's van haar vriendjes hebben gehuild. 

Bij Yoni in de klas werd er dan rond gevoelens gewerkt, en hebben de kinderen de kans gekregen om een brief te schrijven. Wie een brief wou schrijven naar de getroffen families, die mocht.

De tranen staan me weer hoog, ik kan het niet vatten en zal het nooit kunnen vatten hoe iemand zo'n bestiaal gedrag kan vertonen.

 

17:35 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dendermonde, creche, kinderen, baby s, baby |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.