17-01-09

Verjaardag met tof gezelschap, schitterende kado's, maar ook vieze siroop en snottebellen

100_0296kopie


100_0301kopie

Ons meisje is nog steeds ziek. Heel triest, want vandaag vierde ze haar vijfde verjaardag.

100_0304kopieZe hield zich kranig, en wie haar niet kent, zou niet zien dat ze vecht tegen een vuile virale infectie die maar niet over gaat. De vieze maar straffere siroop die de dokter gisteren had voorgeschreven, en waarvan zowel de arts zelf, als de apothekeres me hadden succes gewenst bij het toedienen, stond echter beter wetend te triomferen op de kast. Zo van "lach maar, straks zijt ge weer doodziek en heb je mij toch nodig om de dag door te komen." De siroop voelde zich gesteund door de neusspray, die ook vies staat te wezen.

Eten kan ze niet, maar ze zat wel de hele tijd verlekkerd op haar taart, chocoladetaart, die ze zelf had uitgekozen, want dat wilde ze zelf kiezen en kopen, ware het toen met koorts. Maar zelfs haar voornemen om de taart te verorberen viel in het water... Ons meisje kan niet eten. Dat is ook duidelijk als we haar lijfje zien, toch wel al goed vermagerd...

Maar ze zat verlekkerd op haar kado's. Ons geschenk had ze vorig weekend al gekregen, want dat was voor een reden. Zo is ze al jaren gek van visjes. Droomt ze van visjes, en die droom zou werkelijkheid worden.

Wij hadden de aquarium vorig weekend al gegeven en geïnstalleerd. Aquariumwater moet immers 'rijpen', en dat duurt ettelijke dagen. Vandaag mocht ze dan haar visjes verwelkomen, die nonkel Timmy voor haar had gekocht. Ook had hij nog een plantje mee (een echt, want dat blijkt een lekkernij te zijn voor vissen), en een echt Grieks tafereel, waar nu de luchtbelletjes speels onderdoor glippen.

Maar de andere geschenken waren ook een schot in de roos, en we hoorden haar in alle enthousiasme nauwelijks nog hoesten de hele namiddag.

En toen we na het eten allen samen aan tafel zaten voor een spelletje UNO (was heel tof, zo met de oma's en opa, en nonkeltje erbij), toen was ze er ook bij om mee te doen, en zelfs te winnen!

100_0325kopie

Het wordt morgen een dagje van ontdekken, herontdekken, spelen, rusten, slapen, snot onderzoeken of het nog niet groen wordt, maar ook een dagje... genieten, nagenieten.

Het was vandaag goed. Zeer goed. Niet alleen voor de meisjes, maar ook voor ons.

En nu plof ik in de zetel.


20:31 Gepost door Cindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: yenthe, koorts, vissen, ziek, vijf, jaar, aquarium, visjes, geschenken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.