10-01-09

Verjaardagskoorts

 

Ja, de verjaardagskoorts stijgt ten huize Thuisbij.

Volgende week zaterdag wordt ons Yenthé 5 jaar! En ze weet het maar al te goed. Toen we bv. deze ochtend boodschappen gingen doen, zat ze op haar hurken alle kaartjes in de winkel te bekijken, op zoek naar haar ultieme ideale verjaardagskaart. En toen ze die gevonden had, was ze boos omdat ik die kaart niet wou kopen. Nee, natuurlijk niet, haar verjaardagskaart heb ik al een maand geleden gekocht, omdat ik toen op dé ideale verjaardagskaart was 'gevallen'. En daar geniet ik dan ook van, om de perfecte geschenken en kaartjes meteen te kopen als ik ze tegen kom in de winkel. Geven vind ik dan ook veel fijner dan krijgen (al is een presentje af en toe ook aardig en hartverwarmend).

Haar verjaardag zelf, de 17de, wordt een etentje met de familie, samen met de haast 'obligatoire' geschenken waarop ze nu al zo rijkhalzend naar uitkijkt. Tja, kinderen zijn zo hé, oprecht en puur. En geef toe, als volwassene is het toch ook leuk om verjaardagsattentie te krijgen, niet?

Het feest met haar vriendjes volgt twee weken erop. Dit is om twee redenen, het geeft me een week meer ademruimte om alles op poten te krijgen, en daartussen zitten nog de verjaardagen van mijn mama (20ste) en mijn broerke Timmy, die die dag 18 jaar wordt! (geweldig niet? Een speciale verjaardag, want dan wordt hij volwassen -  zij het op papier). Trouwens, wie zo fijn zou willen zijn hem te feliciteren, kan terecht op

rellikagem@hotmail.com

Op 31 januari wordt het een echt TINKELBEL-feest, en ik moet eerlijk bekennen, ik heb er nog een hoop werk aan. Om eerlijk te zijn... eigenlijk alles... Nu ja, we zijn deze ochtend naar de bib geweest (die hier in ons dorp maar 3x 2u per week open is) en de ideeën borrelen al rijkelijk op.

Maar haar kleedje moet ik ook nog dringend maken. Het wordt een Tinkelbel kleedje, uiteraard! Ben deze week om de stof gereden, en al wordt het een kort elfenjurkje, het was al gelijk 34 € aan stof. Maar kom, uit ervaring hier weet ik dat een zelfgemaakte sprookjesjurk niet voor eenmalig gebruik is, en dat het veel langer meegaat dan de gekochte, goedkopere kleedjes.

En ondertussen vist ze achter haar geschenken die ze zal krijgen. Zo loopt ze 'toppe' nieuwsgierig naar haar geschenk dat ze van ons krijgt, want we kwamen vandaag al met een kastje thuis dat echt wel nodig is om haar kado op te zetten. Ze snapt er niets van, en als moeder vindt ik het enig om haar neus te zien krullen van kurieusiteit!

4743

tinkerbell-pixie-1.jpg (image)

 

Wordt vervolgd!

De commentaren zijn gesloten.