04-01-09

44 x Freezzz

freezzz
Het is weer voorbij, de 44ste verjaardag van de echtgenoot.
Die hebben we verbracht in het koude Plopsaland. Ik zeg wel koud, want we hadden er -4.5°C. Maar doordat het er droog was, voelde het bijlange zo koud niet aan. Het was aangenaam wandelen doorheen het park, en de prachtige versieringen maakten het allemaal extra feëriek.
freezzz2

Op de parking konden we echt niet naast de super grote tent kijken van Ketnet Freezzz. En eenmaal uitgestapt viel het ons wel op dat er niet veel auto's geparkeerd stonden. Nochtans draaide het tegen de middag.
freezzz5

De superknuffel met de sneeuwpop aan de deur heeft de kinderen meteen ontdooid, de toon was gezet.
freezzz6

Eens binnen was het wijs om meteen te gaan eten, vermits het restaurant nog niet dik bevolkt zat. Twee spaghetti's voor papa en Yoni, macaroni met kaassaus en hesp voor Yenthé, en pizza voor mezelf, drie kleine cola's en ice-tea en we waren meteen al 50 € lichter. Spijtig genoeg bekloeg ik me meteen de aankoop van de pizza, want die worden duidelijk op voorhand klaargemaakt en mijn exemplaar was dus niet alleen lauw, maar ook nog eens taai...
freezzz7

Het valt tijdens het eten ook altijd op wat een kakafonie een samenzang van kinderen kan zijn. Overal jammerende kids, en reclamerende ouders.
freezzz9

Na het eten hebben we de folder ingekeken om het programma van de dag wat samen te stellen. Ahhhhh de kids mochten een boekje op halen aan de kiosk van Ketnet Freezzz, en zouden zelf de cover versieren met de foto die van hen zou genomen worden. Afbeeldingen die ontbraken, moesten bij elkaar gezocht worden in het park, waar er diverse sneeuwpoppen instonden voor het completeren van het persoonlijk verhaal.
freezzz10

Melvin probeerde op het podium de verkleumde menigte wat warm te krijgen met dans, en wij zetten maar al te graag de kids op de kruk voor het prachtige kasteelvenster, dat decor deed voor de kaft van het verhaal. Twee uur later mochten we de foto ophalen in de grote Freezzz tent.
freezzz4

De ontdekking van de Freezzz tent was een toffe ervaring voor de meisjes, want niet alleen waren er diverse doe-ontdek-speelzones voor jong als oud, ook de Ketnet-wrappers/presentatoren waren van de partij, al durfde ons Yenthé niet met Peter op de foto. Met Kamiel en Kaatje dan weer wel, en daar was ze reuze blij om.
freezzz3

Wat ook meer dan meeviel waren de hopen Play Station 2 en 3 spelletjes, de PSP's, en de KetnetKick spelletjes. Terwijl de echtgenoot en ikzelf ons blind staarden op alle bedieningsknoppen, vond de jongste moeiteloos haar weg en won meteen een partijtje voetbal met de Madagascar-figuren. Het stemt tot denken, het zou wel eens een geschenk kunnen worden voor de meisjes en ons samen, voor zowel Sint- als Kerst. Als we dat delen, zitten we aan het budget dat we zo wie zo spenderen voor de feestdagen. Een budget dat vast ligt en zal blijven per kind.
freezzz11

Maar zo geweldig als de sfeer zat in de vroege voormiddag, zo fel sloeg het om toen we de foto's wilden ophalen. De bundel foto's van hetzelfde uur als wij langsgingen, werd getoond, en de juffrouw zei licht geïrriteerd bij de laatste foto dat ik 'stop' had moeten zeggen bij het zien van onze kinderen. Maar ze zaten er niet tussen, en dat verontruste wat. "Mislukt" hoorde ik achter haar, "ga maar opnieuw, laat ze maar opnieuw trekken". Een jongeman met franse toonval nam het van de juffrouw over.
freezzz12

Dus trokken we voor de tweede keer naar de kiosk, om met toch wat ongenoegen te zeggen dat we voor de tweede keer langskwamen, omdat onze eerste foto's blijkbaar mislukt waren. De juffrouw daar reageerde me toch wel vreemd, zodat ik de echtgenoot toefluisterde dat ik er deze keer ook niet gerust in was.

Terecht, spijtig genoeg.

Weerom eens twee uur later stond ik weerom tevergeefs aan de balie aan te schuiven voor foto's die er weer niet bij waren. Eerst werd er een verhaaltje opgehangen dat de foto's niet chronologisch werden afgedrukt, en bleef ik wachten omdat ze me verzekerde dat dat ene pakje niet lang op zich zou laten wachten.... Toen ik die francophone man weer zag, gebaarde ik hem dat het nu al de tweede keer fout was gegaan. Hij bleek de chef te zijn, die me verzekerde de oorzaak uit te zoeken. Al die tijd stond ik te wachten aan de balie, en we spreken nu toch van een dik uur tijdsverlies.

Ricardo kwam terug (de chef) en hij hing een verhaal op van een defecte printerlade, maar het kwam er eerder op neer dat de 'fotografe'  van dienst niet overweg kon met techniek... We waren al laat in de namiddag, en de fotokiosk was ondertussen afgesloten. Geen foto's dus. Alles bij elkaar geteld anderhalf uur aangeschoven en tijd verloren, voor niets...

Toen ik gepikeerd naar de wachtende echtgenoot en de meisjes ging, een weg banend in de drukte, was ons kleinste al in slaap gevallen van vermoeidheid. Ik deed mijn verhaal aan de echtgenoot. Ik zou zelf wel de foto's trekken. Het moest wel, wilden Yoni en Yenthé een geslaagd en afgewerkt boek hebben. Terwijl ik onze spullen verzamelde, werd ik al weggeduwd door een mens dat snel onze tafel wou overnemen, maar niet de hoffelijkheid kende om eerste de mensen te laten vertrekken. Ze ging dus ook niet opzij, en ik moest de tafel daarbij een duw geven om eruit te kunnen. Dat mens haar vriendin, of wat dan ook, kwam net  aangewaggeld, en lachtte me uit in mijn gezicht dat "madam gelik boos was up gheil de weireld". En die dikke die me niet doorliet deed ons hele verhaal van de foto's uit de doeken (terwijl ik er nog bij stond, nota bena!), dus die had gewoon het gesprek staan afluisteren. Kijk, dan kookt mijn bloed hé. En het kan me niet schelen van waar ze komen, ik kan op zo'n moment ieder dialect dat er bestaat (en het scheelt natuurlijk dat de echtgenoot van West-Vlaanderen is hé). Ik heb er ook nog wat mooie scheldwoorden aan toegevoegd, want ik vind niet dat we ons moeten laten uitlachen. Wees gerust, die woorden zet ik hier niet neer, al zat er, denk ik, 'bolleke vet op pootjes' misschien wel bij. Mensen kunnen zo ongemanierd zijn, als zij hun foto en hun tafeltje maar hebben! Het zou hun kinderen maar eens moeten overkomen, want voor een egocentrische volwassene is het een bagatel, voor een kind is dit erg, want die ziet ieder ander kind met hun foto's op hun boekje rondlopen.

Uiteindelijk hebben we de foto's zelf getrokken, en kwam er nog een gezin toe waarbij het ook duidelijk was dat zij er ook naast gevallen waren. Zij het dan één keer, wij dus twee...
freezzz8

Maar al bij al was het een geslaagde dag, en daar zat Plopsaland zelf ook voor tussen. Want de Koets met de kerstelfen en de kerstman bracht eveneens vreugde in onze harten, zoals de tomatensoep warmte bracht in onze koude lijven.

Voor herhaling vatbaar, maar dan wel mét geslaagde foto's.

De commentaren zijn gesloten.