02-01-09

Ingekotst

150137


Hier ben ik dan eindelijk, eerste blogje van het jaar. Gisteren lag ik een beetje van pampas, moest bekomen van oudejaarsavond en een half drukke nieuwjaarsdag.

silvester00025


Ik ben iemand die haar energie niet zo best kan doseren, het is alles ineens, en dan komt de weerbots nadat iedereen naar huis is. Het moet dus niet gezegd dat ik heb liggen slapen gisterennamiddag. Nu ja, het heeft ontzettend deugd gedaan.
newyear01

Oudejaarsavond is rimpeloos verlopen. Anderhalve dag voorkoken heeft zo zijn voordelen, al waren er hier en daar mindere punten aan het eten, maar daar mag ik niet meer over beginnen van de echtgenoot. Wat mezelf betreft ben ik altijd zo kritisch om enkel het negatieve te zien, en dat maakt hem (waarschijnlijk terecht) wat boos.
dyn001_original_250_250_gif_2535643_6d18e19839b2c570668e05095a1274f7

Nonkel Timmy heeft wel zijn bezigheid gekend. Twee dochters ten huize thuisbij, die niet makkelijk spontaan in de tuin te krijgen zijn, waren op oudejaarsavond er niet meer uit te krijgen. Nonkel Timmy heeft magische overredingskrachten en een ontzettend fijne invloed op onze dochters. En die waren zeker niet van hem weg te slaan, toen nonkeltje met het vuur begon. Op middernacht stonden we dan ook allemaal buiten rond de vuurkorf, om zo het nieuwe jaar rond een knetterend vuur te verwelkomen.
champagne-01

Jammer van die magnum die nog voor de helft vol was en die andere fles bubbels waar enkel één deciliter uit is om te verwerken in het dessert. Ik drink er niet van, en het doet me wat pijn om het allemaal te moeten weggieten. Beste wensen door de gootsteen...
107101077203

Maar we hadden het geluk om net een privé vuurwerk te mogen aanschouwen. Dat is het geluk dat we hebben van op een steenweg te wonen (brede baan) en voor de deur grond te hebben die maar niet verkocht geraakt. Open veld en open zicht, en centraal daarvan, in de lucht, geweldig vuurwerk.
150144

Versteven van de kou en denkend dat het gedaan was, naar binnen gekomen, om weer knallen te horen. Dan maar de rolluiken opgetrokken, en alles achter glas verder te volgen. En iedere keer als we zeker waren dat het gedaan was, waren er weer luide knallen en de mooiste kleuren werden de lucht ingeschoten.
150138

Het slapen gaan verliep even rimpeloos. En het ontbijtbuffel gisterenochtend was weer een feest voor de meisjes, die het altijd vergelijken met 'hotel'. Ze kunnen echt genieten van een uitgebreid hotels  ontbijtbuffel, al had ik geen plaats meer voor de diverse ontbijtgranen en cruesli.
150058

En zo werd het dan gisteren een rustige namiddag, en even rustige avond. De overige snoepjes en chocolaatjes werden veroverd, en laatste hoeveelheden van het feestmaal verdeeld over de borden.
1846

Vannacht werd Yenthé huilend wakker. Ze voelde zich niet goed, en vertelde dat ze het gevoel had te moeten braken. We namen haar sussend bij ons in bed, het zou snel beter gaan...
6

Niet veel later heeft ze de boel ondergekotst, zodat wij al ons beddengoed, dekbedden incluis, noodgedwongen hebben moeten vervangen. 't Schaapke is er tenminste vanaf.
150148

Deze namiddag komen dan twee vriendinnen van de meisjes. En morgen is het dan dé verjaardag van de echtgenoot. 44 jaar wordt hij.

Het beloven nog drukke, leuke, spannende uren te worden in de kerstvakantie 2008-2009.

Aan allen nog de beste wensen!

Commentaren

O jee het jaar is goed ingezet ten huize blije thuisbij !
Alvast een fijne verjaardag voor echtgenoot morgen !
Groetjes

Gepost door: annliesbet | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.